Prvo Što Vidite Na Slici Otkriva Da Li Ste U Problemu

Već smo pisali o čuvenom dijagnostičkom metodu Hermana Roršaka i kako je nekada i taj sam metod na meti raznih kritičara. Međutim, i dalje se koristi u školama, sudnicama i zatvorima kada se procenjuju određeni emotivni problemi i psihička stanja radi izricanja kazne ili čisto zbog procene nečijeg trenutnog psihičkog stanja.

To je u stvari mrlja koju vi pogledate i kažete prvo što vam padne na pamet kada je vidite, tj. šta vi mislite da je na toj mrlji. Na osnovu toga se vidi koja su vam to dominantna razmišljanja.

Na principu tog testa postoji i masa drugih testova, skrojenih tako da budu zanimljiviji. Neki su umetnička dela, akvareli, skulpture, karikature, itd. Dok su neki drugi slagalice i mozgalice.

Ovaj test koji smo vam danas skrojili ima dosta toga sličnog sa testom Roršak i skrojen je tako da se vidi kako vaša interpretacija sveta deluje na vaš karakter.

Pogledajte sliku i bez razmišljanja odaberite prvi detalj koji vam zapadne za oko.

Ako ste prvo videli LEPTIRA

To znači da ste veoma radosnog duha. Koliko god da vam je teško, vi ćete ljude gledati osmehom. Uvek tražite neke nove izazove, neka uzbuđenja, lepote, i zadovoljstva. Uvek ćete biti (barem duhom) mladi.

Ako ste prvo videli JABUKU

Jabuka simbolizuje život, mudrost i zdravlje. Znači da ste veoma stabilna osoba koja je sklona planiranju. Dobro pazite na svoje zdravlje, a to znači i pravilnu ishranu, redovno vežbanje, itd. Trudite se da i ljudi oko vas budu zdravi, pa im stalno dajete savete. Puni ste ljubavi i veoma vedrog duha.

Ako ste prvo videli MUVU

Ako ste od svih ovih koloritnih stvari prvo videli muvu znači da nemate baš neko dobro mišljenje o sebi. Verovatno se stalno osećate pospano i malaksalo. Mislite da ni u čemu ne možete uspeti. Sednite i dobro razmislite šta je važno u vašem životu. Pronađite tu motivaciju, ustanite i krenite dalje. Kako kažu veliki mislioci: “Pad je slučajnost, ostajanje na zemlji je izbor.”

Ako ste prvo videli NOŽ

Ovo govori o tome da vas nešto muči i da morate da presečete u životu. Trebate da odbacite sve ono što je prošlo a što je loše. Da isečete to iz svog života. Nema ga. Nož je bes, agresija, i razdvajanje.

Ako ste prvo videli GUSENICU

Vi ste stalno u nekom poslu. Stalno negde žurite. Stalno imate obaveze i uvek ste u nekom problemu. Zbog svega ovoga polako tonete u neku depresiju i mislite da nema nikoga da vam pomogne. Vi znate koji su vaši problemi i znate šta da radite da bi ste ih rešili. Nemojte da budete uplašeni. Nemojte da dozvolite da vas svi ti strahovi toliko zbune da se to negativno reflektuje na vaš posao.

Stanite i razmislite o svemu što je oko vas. Organizujte dan. Disciplinujte se. Svako od nas ima 24 časa u toku dana, sedam dana u nedelji i 365 dana u godini. Pitanje je samo kako ćete sve to organizovati.

Leave a Reply