SIPAJTE OVO U MUŠKATLE I CVJETAĆE KAO LUDE: Ne postoji BOLJA PRIHRANA za NJIH od TOGA

Kod njih je ključna prihrana

Muškatle su jeda od najpopularnih vrsta cvijeća kod nas.

Na skoro svakoj terasi možete da ih primijetite.

Kod njih je ključna prihrana.

Toliku popularnost duguju lakom održavanju i jeftinoj cijeni, a prije svega raskošnoj ljepoti cvijeta muškatle.

Muškatle - Najvažnija pravila za njegu i rasađivanje, ovo morate da znate  prije nego što ih iznesete napolje! | Agrosavjet

Saksije sa muškatlama najljepši su ukras svake bašte ili balkona, tokom ljeta, a da li ste znali da mogu da cvjetaju do kasne jeseni? Evo kako da vam to uspije.

Ukoliko biljka nema dovoljno joda, razvijaće se usporeno i biti podložnija bolestima. Takođe, jod u biljkama reguliše protok vode i razmjenu kiseonika i čini ih otpornijim. Kod biljaka koje cvjetaju produžava vrijeme cvetanja, ali ga možete koristiti i kod drugih biljaka, kao i za zalivanje povrća u bašti.

DA VAM ZAVIDI CEO KOMŠILUK :: Semberija INFO ::

Takođe, od proljeća do jeseni muškatle je dobro dva puta mjesečno zalivati vodom u kojoj se nalazi prihrana za biljke na bazi fosfora, i to je dobro za podsticanje cvjetanja.

Obezbjediti muškatlama dovoljno joda veoma je lako – stavite kap farmaceutskog joda u litar vode, a potom sipajte 50 ml te vode s jodom uz unutrašnje ivice svake saksije. Pazite da ne pretjerate jer možete da oštetite korijen i pripazite da ga ne koristite sa proizvodima za biljke u kojima već ima joda jer će doza biti prevelika.

Leave a Reply