VOLJENA GLUMICA VEĆ SPREMILA ODJEĆU ZA SVOJU SAHRANU: Ima RAK u 4. stadijumu, bori se KAO LAVICA, a svi se čude njenom izgledu

Glumica Šanen Doerti, voljena Brenda iz kultne serije “Beverly Hills 90210”, jučer je proslavila svoj 52. rođendan.

Na Instagramu je dan obilježila s nekoliko rođendanskih čestitki koje je dobila, a ono što mnoge zadivljuje je njena nevjerovatna pojava iako joj je život u posljednje vrijeme servirao brojne nedaće.

Već dugi niz godina se bori s rakom dojke, a kako otvoreno o tome govori, poznato je da je u pitanju karcinom u četvrtom stadijumu. Upravo su se zato često pojavljivale vijesti da je glumica na kraju života i da se i sama već priprema na odlazak.

https://www.instagram.com/p/Ci74Q3ojp1s/?utm_source=ig_embed&ig_rid=d7fbd3fb-d979-4733-b887-7c47c78d081f

Ipak, njene fotografije na Instagramu objavljene prvog aprila oduševile su njene pratioce koji su zaključili da izgleda nevjerovatno.

Inače, Doerti je 2015. uspjela da prevlada rak dojke, nakon što je prošla mastektomiju i hemoterapiju. Međutim, u februaru 2020. godine otkrila je da joj je ponovo dijagnostikovana bolest.

“Užasnuta sam. Patim najviše zbog supruga, Kurta Ajsvarienkoa i moje majke kojima ovo jako teško pada”, rekla je tada.


“Opet imam rak, stadijum 4. On je metastazirao u moje tijelo i znam šta to znači. Pitala sam se mnogo puta: ‘Zašto ja?’, a onda kažem sebi: ‘A zašto ne ja?’ . Teško mi je”, rekla je glumica tad.

Svojevremeno je otkrila i da piše oproštajna pisma i snima video zapise za svoje bližnje, te da je pronašla pjesmu koju želi da joj se pjeva i svira na posljednjem ispraćaju. Riječ je o poznatoj pjesmi “Tears in Heaven”, koja važi za jednu od najvećih balada u istoriji rokenrola, a odlučila je i u čemu želi da bude sahranjena.

Rak, Kancer, Šanen Doerti

“Znam u čemu želim da odem na drugi svijet. Pripremila sam haljinicu koju sam dobila od jedne od najboljih prijateljica prije nekoliko godina. U njoj se osjećam posebno. Želim da budem lijepa. Želim svima da ostanem u najboljem sjećanju. Trudim se posljednjih mjeseci da ispravim neke odnose, izvinim se ljudima koje sam povrijedila – svjesno ili nesvjesno. Nastojim da živim punim plućima i uživam u ovo malo vremena koje mi je ostalo”, rekla je Šanen za američke medije.

Ipak, njenim fanovima novu nadu daje činjenica da Šanen na novijim fotografijama izgleda sve bolje i čini se da nije odustala od borbe s bolešću. Međutim, nedavno je otkrila da se našla u problemu s troškovima liječenja koje je glumački sindikat SAG-AFRTA odbio da joj podmiri. Razlog je činjenica da glumica u prošloj godini nije zaradila 26.470 dolara, što je minimalan iznos da bi mogla da ostvari pravo na zdravstveno osiguranje.

https://www.instagram.com/p/CbV0JKrqzNF/?utm_source=ig_embed&ig_rid=7455c774-5917-405e-99e5-d6b4040ee9bb

“Zanima me kako je moguće da ljude poput mene, koji rade od svoje desete godine, u vrijeme kad ne mogu da rade zbog zdravstvenih razloga sindikat napusti”, pitala je tada označivši u objavi glumicu Fren Drešer, predsjednicu sindikata, koja je i sama preživjela rak.

Leave a Reply